Neem een kijkje in onze praktijk
Virtuele tour

Iedere tandartsenpraktijk kan roepen dat het een goede praktijk is, maar wat maakt ons nou een goede tandarts in Zwolle? Wij leggen het uit.

Persoonlijke aandacht

Als patiënt van onze tandartsenpraktijk krijgt u de persoonlijke aandacht die u verdient. Onze specialisten zijn geduldig, kundig en vriendelijk. We hebben oog voor u als patiënt. Daarnaast vindt er weinig wisseling tussen onze specialisten plaats. U wordt daardoor altijd behandeld door dezelfde tandarts. Dit is in het bijzonder prettig voor patiënten met angst voor de tandarts, alsook voor kinderen.

Patiënt wordt geholpen aan de balie van Tandartsenpraktijk Postema, een goede tandarts in Zwolle.

Goede tandarts – goede mondzorg – preventie!

In onze werkwijze proberen we problemen met het gebit zoveel mogelijk te voorkomen. We hechten daarom veel waarde aan goede mondzorg en preventie. U zult dit ervaren op onder andere de volgende gebieden:

 • We nemen de tijd voor controle, gebitsreiniging, polijsten en instructie voor mondhygiëne.
 • Gaatjes bij kinderen? Liever voorkomen dan genezen! Bij kinderen zullen we op indicatie blijvende kiezen sealen (beschermlaagje over de kies) en op de leeftijd van 6 t/m 17 jaar zullen we op indicatie fluoride geven.
 • We doen er alles aan om onnodige zenuwbehandelingen te voorkomen. Door vanaf 14-jarige leeftijd gemiddeld eens per 2 jaar Bite-wing foto’s (röntgenfoto’s) te maken, worden eventuele gaatjes tijdig opgespoord.
 • We checken elk halfjaar het tandvlees.
 • We kijken naar de toekomst en streven naar het behoud van uw eigen gebit. Wanneer er een probleem in uw gebit wordt geconstateerd, stelt de tandarts of mondhygiëniste een passende behandeling voor.

Tevens bieden we de mogelijkheid tot een volledig onderzoek bij een zwak gebit, waardoor een goed afgestemde behandelstrategie gevoerd kan worden.

Alle specialismen onder één dak

Naast persoonlijke aandacht hechten wij veel waarde aan gemak voor onze patiënten. Daarom bieden wij de meeste tand- en mondzorg gerelateerde behandelingen onder één dak aan. Hieronder vallen:

 • Algemene tandheelkunde
 • Implantologie, plaatsen van één of meerdere implantaten
 • Het plaatsen van kronen, bruggen en facings
 • Wortelkanaalbehandelingen
 • Mondhygiënische behandelingen
 • Estetische tandheelkunde, Smile-design
 • Nauwe samenwerking met tandprothetici voor het aanmeten en plaatsen van een klikgebit

Dankzij het brede aanbod onder één dak hoeft u meestal niet doorverwezen te worden naar andere praktijken en kunnen de meeste behandelingen gewoon bij ons plaatsvinden. Daarnaast behandelen wij ook op doorverwijzing voor o.a. het plaatsen van implantaten, botopbouw, sinuslift, klikgebit, scannen van gebit met de mondscanner i.p.v. afdruk maken (“gips happen” is niet meer nodig!).

25 jaar ervaring

Een aantal specialisten die werkzaam zijn bij onze praktijk hebben minimaal 25 jaar ervaring. Alle specialisten en assistentes houden hun kennis op peil door het regelmatig volgen van nascholing en cursussen. U bent dus verzekerd van kundige behandeling. Tandarts is BIG- en KRT-geregistreerd.

Het pand van onze tandartspraktijk in Zwolle Zuid

Bereikbaarheid

Onze tandartsenpraktijk is makkelijk bereikbaar via zowel OV als auto. De praktijk is bereikbaar met Stadsbussen 6 of 8. Komt u per auto, dan hoeft u geen parkeerkosten te betalen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Patiënt worden?

Wilt u patiënt worden? Vul dan het onderstaande formulier in. We hebben op het ogenblik een wachtlijst, als er ruimte is voor een eerste controle afspraak wordt er contact met u opgenomen. Zie ook ‘werkwijze na aanmelding’ op de pagina ‘patiënt worden’.