Mondzorg en alle voorkomende tandheelkundige behandelingen onder één dak

Tandarts Postema en zijn team (een tandarts, een mondhygiëniste, vijf preventie assistentes) bieden u kwalitatieve tandheelkundige zorg. Als patiënt staat u centraal: onze specialisten zijn vriendelijk, geduldig en kundig.

U kunt bij ons terecht voor algemene tandheelkunde, esthetische tandheelkunde, implantologie, moeilijke wortelkanaalbehandelingen, mondhygiënische behandelingen en het behandelen van angstige patiënten. Ook kinderen krijgen bij ons alle aandacht die nodig is. Overleg is mogelijk met orthodontist van naastgelegen orthodontiepraktijk.

Ook zijn wij verwijspraktijk voor het plaatsen van implantaten. Mocht u meer informatie hierover willen, neem gerust contact op, wij staan u graag te woord.

Sinds 1 september 2018 digitaliseren wij bepaalde behandelingen, zodat uw behandeling prettiger wordt. Zo is het niet meer nodig om een afdruk van uw gebit te laten maken dankzij onze gebitsscan. ‘Gips happen’ is daarmee verleden tijd.

Preventie

Onze praktijk hecht veel waarde aan preventie. In onze werkwijze proberen we problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit bereiken wij door:

  • Uitgebreid de tijd te nemen voor een gebitsreiniging, polijsten en mondhygiëne-instructie. Wij vertellen u graag meer over tandenpoetsen, de ruimtes tussen uw tanden schoonmaken en over goede voedingsgewoontes.
  • Op indicatie fluoride te geven bij kinderen van 6 t/m 17 jaar bij de halfjaarlijkse controle.
  • Op indicatie te sealen (laklaagje op kauwvlak) van blijvende kiezen (dus niet in het melkgebit). Hierdoor kan een gaatje minder makkelijk ontstaan.
  • 2 Bite-wing foto’s (=röntgenfoto’s) te maken vanaf 14 jaar (op indicatie soms eerder) en vervolgens gemiddeld elke 2 jaar. Gaatjes kunnen zo tijdig worden opgespoord en hiermee worden onnodige zenuwbehandelingen voorkomen.
  • Tijdens elke halfjaarlijkse controle het tandvlees te checken. De staat van het tandvlees wordt tevens geregistreerd aan de hand van een 6-tal metingen om zo problemen aan het tandvlees tijdig te onderscheppen. Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Is het tandvlees ongezond, dan kan dat ertoe leiden dat de tanden en kiezen los gaan staan. Uiteindelijk kunnen hierdoor zelfs de tanden en kiezen verloren gaan.
  • Bij zenuwbehandelingen en het plaatsen van kroon- en brugwerk een röntgenfoto ter controle te maken.
  • Het bieden van de mogelijkheid tot een volledig onderzoek bij een zwak gebit, waardoor een beter afgestemde behandelstrategie gevoerd kan worden. Met de gegevens van dit onderzoek presenteren wij u een behandelplan en een bijbehorende begroting.

In het keuzemenu kunt u meer informatie vinden over de verschillende behandelingen.