Onze mondhygieniste met een patient

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. In onze praktijk staat een ervaren mondhygiëniste in Zwolle voor u klaar.

Waarvoor kun je terecht bij een mondhygiënist?

  • Als u regelmatig last van tandsteen heeft
  • Als u regelmatig last van gaatje hebt
  • Als u last heeft van een vieze smaak of slechte adem
  • Als u verkleurde tanden heeft
  • Als u last heeft van bloedend tandvlees
  • Als u een gevoelig gebit heeft
  • Als u last heeft van loszittende tanden

Buiten de bovengenoemde punten zijn er nog veel meer problemen waarvoor je bij onze mondhygiëniste in Zwolle terecht kunt.

Over onze mondhygiëniste

Mondhygiëniste Elizabeth Postma is afgestudeerd aan de Opleiding Mondhygiënist te Utrecht. Zij is geruime tijd verbonden geweest aan de Rijks Universiteit Groningen waar zij werkzaam was in het onderwijs en patiëntenbehandeling op de afdeling Parodontologie Groningen.

Tevens heeft zij lange tijd gewerkt in de Praktijk Parodontologie Groningen. Zij is lid van NVM-mondhygiënisten en gespecialiseerd in het behandelen van tandvleesproblemen.

Waarom naar een mondhygiënist?

In de mond zitten enorm veel bacteriën. Dit is heel normaal, maar uw gebit moet hier wel goed tegen beschermd worden. Deze bacteriën kunnen namelijk leiden tot tandplak, een plakkerig lichtgeel laagje op de tanden en kiezen, een slechte adem en een vieze smaak. Het weghalen van tandplak in diepe groeven waar u met de tandenborstel niet kunt komen is in een aantal situaties van groot belang voor een schoon gebit en een gezonde mond.

Want wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd leidt dit tot tandsteen en kunnen de bacteriën ontstekingen vormen die zich in het tandvlees bevinden en ook gaatjes veroorzaken. Zo kan ontstoken tandvlees zonder dat u het merkt, onherstelbare schade aan uw gebit veroorzaken.

Een goede mondhygiëne kan tandvleesontstekingen en gaatjes voorkomen. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd én regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Ook als u gaatjes heeft of een slechte adem, kunnen onze ervaren mondhygiënisten u een oplossing bieden. Deze aandoeningen betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft. Een periodieke controle door onze mondhygiëniste kan dit positief beïnvloeden en verbeterd de algehele gezondheid van uw gebit.

Voordelen van een behandeling bij een mondhygiënist

Regelmatig langskomen voor een behandeling van een mondhygiënist, heeft vele voordelen voor je gebit. Hieronder lees je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste voordelen.

Preventie van tand- en mondproblemen: Een mondhygiënist kan helpen bij het voorkomen van tandbederf, tandvleesproblemen en het ontstaan van tandplak en tandsteen. Door regelmatig een professionele reiniging te ondergaan, kunnen tandplak en tandsteen worden verwijderd en wordt het risico op tandbederf en tandvleesproblemen verminderd.

Aandacht voor gedetailleerde reiniging: Tijdens een behandeling bij een mondhygiënist zal er speciale aandacht zijn voor gedetailleerde reiniging van de tanden en mondholte, dit zorgt voor een diepe reiniging die thuis niet mogelijk is.

Vroegtijdige detectie van problemen: Een mondhygiënist is gespecialiseerd in het ontdekken van problemen in de mond, zoals tandbederf, tandvleesproblemen, problemen met de kaak en afwijkingen in de mondholte. Door regelmatig te worden behandeld, kan een mondhygiënist problemen vroegtijdig opsporen en behandelen voordat ze uit de hand lopen.

Verbeterde mondgezondheid: Een regelmatige behandeling bij een mondhygiënist kan bijdragen aan een verbeterde mondgezondheid, waardoor u zich zorgeloos voelt en zich zekerder voelt met uw lach.

Educatie: Een mondhygiënist kan u informatie geven over hoe u uw mond gezond kunt houden en u advies geven over de juiste tandverzorgingsproducten die u moet gebruiken. Hiermee kunt u ook thuis uw mondhygiëne bevorderen.

Reductie van de verdoving: De mondhygiënist werkt vaak met minder verdoving of zelfs geen verdoving wat het herstel en het comfort vergemakkelijkt.

Houd er rekening mee dat dit een algemeen overzicht is en dat de specifieke voordelen van een behandeling bij een mondhygiënist kunnen variëren afhankelijk van de individuele situatie.

Hulp nodig bij preventieve mondzorg?

Mondhygiëniste Elizabeth is op dinsdag, donderdag (2 keer per maand) en vrijdag werkzaam in de praktijk in Zwolle zuid. U kunt bij haar en onze andere zorgverleners terecht als u hulp nodig heeft bij uw mondverzorging en/of het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen. Dit kan op doorverwijzing van onze tandartsen. Elizabeth heeft veel persoonlijke aandacht voor de cliënt.

Let wel, het is niet mogelijk om rechtstreeks een afspraak te maken bij onze mondhygiëniste terwijl u bent ingeschreven in een andere tandartspraktijk! U kunt alleen bij onze mondhygiëniste terecht als u als patiënt bent ingeschreven in onze praktijk.

Bent u nog geen patiënt? Vul het inschrijfformulier in om u in te schrijven, neem telefonisch contact op of kom langs in onze praktijk in Zwolle. Wij beantwoorden graag uw vragen.