Weet u het nog: zo’n grote lepel met afdrukmateriaal in uw mond, terwijl u moet wachten totdat het materiaal hard geworden is? Wanneer de tandarts een afdruk van uw gebit nodig had, was dit aan de orde. De meeste patiënten ervaren ‘gips happen’ als zeer onprettig. Gelukkig is dat nu verleden tijd met de digitale mondscan.

Nooit meer happen bij de tandarts

Onze praktijk heeft geïnvesteerd in het meest moderne digitale instrument in de tandheelkunde op dit moment: de 3Shape TRIOS move mondscanner. De digitale mondscanner vervangt het ‘happen’ voor een afdruk en maakt mondzorg weer wat prettiger én beter. De mondscanner is zeer comfortabel. De grootte van het scangedeelte is ongeveer zo groot als een tandenborstel. De camera glijdt gemakkelijk en snel over uw tanden, terwijl het 3D-video opnames maakt van uw gebit en mond.

De digitale mondscanner

Een gedetailleerde scan van uw gebit

Door de geavanceerde 3D-fototechniek van de mondscanner zijn wij in staat om uw gebit tot op detailniveau in kaart brengen. Zelfs de kleur van uw tanden kan heel nauwkeurig bepaald worden. Het resultaat van de digitale mondscan is direct zichtbaar op het scherm. Hierdoor kunt u meekijken.

Digitale mondscan

Zodra de scan klaar is, worden de gegevens digitaal verzonden naar ons tandtechnisch laboratorium. Daar wordt een perfect model geprint. Met dit model kunnen onder andere de volgende tandtechnische producten vervaardigd worden:

Doordat de digitale mondscan zeer nauwkeurig is, zal de pasnauwkeurigheid van uw kroon, brug, frame, etc. uitmuntend zijn.

De mondscanner in beeld

Nieuwsgierig naar de 3Shape TRIOS move mondscanner?