In tanden en kiezen zit van binnen een ruimte met levend weefsel, met name bloedvaten en zenuwen. In de wortel van de tand of kies heet deze ruimte het wortelkanaal. Door irritatie, infectie of beschadiging kan het weefsel ontstoken raken en zelfs dood gaan. De ontsteking veroorzaakt vaak een kloppende pijn.

Onze werkwijze

De tandarts maakt een röntgenfoto en dient een lokale verdoving toe. Daarna wordt een gaatje in de tand of kies geboord. Via dit gaatje wordt met kleine vijltjes al het ontstoken of afgestorven weefsel verwijderd. De tand wordt van binnen goed schoongemaakt en opgevuld. Wij maken tijdens iedere wortelkanaalbehandeling gebruik van een microscoop, zodat het resultaat optimaal is.

Na de wortelkanaalbehandeling

Na de behandeling kunt u wat last van pijn hebben. Dan kunt u bijvoorbeeld paracetamol gebruiken. Als de pijn erg sterk is, of meer dan vier dagen aanhoudt, moet u contact opnemen met uw tandarts.

Uw tandarts voor een wortelkanaalbehandeling in Zwolle

Bent u op zoek naar een tandarts die een wortelkanaalbehandeling kan uitvoeren in Zwolle? Dan staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Wij beantwoorden ook graag uw vragen.