Mensen stellen tegenwoordig hogere esthetische eisen aan hun gebit dan vroeger. Begrijpelijk, want een mooie glimlach draagt bij aan een zelfverzekerd gevoel. De vraag naar esthetische tandheelkunde is dan ook flink toegenomen.

Veel mensen zijn ontevreden over hun gebit, maar weten niet wat de mogelijkheden zijn om dit te veranderen. Of durven niet goed te beginnen aan een esthetisch traject, omdat niet duidelijk is wat het eindresultaat gaat zijn. Met Digital Smile Design ontdekt u zonder behandeling hoe de ideale glimlach er bij u uitziet.

Wat is Digital Smile Design (DSD)?

Digital Smile Design is een methode waarmee de tandarts door bewerking van digitale foto’s, de ideale gebitssituatie kan ontwerpen, waarbij uw wensen leidend zijn. Het is de analyse van uw tanden, lippen en gezichtsstructuur om de ideale glimlach te krijgen.

Nog voordat de behandelingen starten, kunt u met een op maat gemaakte try-in van het Smile Design zien wat het beoogde eindresultaat gaat zijn, op een digitaal bewerkte foto van uw gezicht!

Wat kan ik verwachten van een Digital Smile Design
behandeling?

Een Digital Smile Design behandeling bestaat doorgaans uit 7 stappen. Hieronder leggen we per stap uit wat u kunt verwachten.

Stap 1 – Kennismaking, intake en fotosessie

Eerste afspraak, waarin de tandarts uw gebitssituatie bekijkt, luistert
naar uw wensen en verwachtingen, uw vragen beantwoordt en in
een fotosessie digitale foto’s maakt van uw gebit en gezicht.

Stap 2 – Digital Smile Design

Met een speciaal DSD-programma maakt de tandarts een analyse van uw gezicht en bekijkt de verhoudingen tussen tanden, tandvlees, lippen, gezicht en lach. De tandarts maakt een Digital Smile Design van de ideale gebitssituatie die voor u mogelijk is. Op deze manier kan de tandarts – zonder een enkele behandeling – laten zien hoe uw gebit eruit zou kunnen zien! Bent u tevreden, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden om tot dat resultaat te komen.

Stap 3 – Wax-up

De tandtechnicus maakt een ideale wax-up met het Smile Design. Samen met de foto’s, een uitgewerkte gezichtsanalyse en een digitale scan van uw gebit(dit vervangt het ‘gips happen’), geeft de wax-up een goed beeld van het eindresultaat.

Stap 4 – Try in

Ongeveer 2 weken na het maken van de foto’s en gebitsscan vindt de tweede afspraak plaats. De try-in wordt in uw mond geplaatst. Nog voordat de behandeling start, kunt u gewenste eindresultaat bekijken in uw
eigen mond. En bekijken welke tandstandveranderingen en/of
tandvleescorrecties nodig zijn. Eventueel kunt u ook kiezen voor Total Wax Up, om ook de functionele eigenschappen van uw gebit visueel te maken.

Stap 5 – Voorstel behandelplan

U ontvangt een persoonlijk behandelplan, met daarin een overzicht
van de behandelingen, het behandeltraject en bijbehorende kosten.
Gaat u daarmee akkoord, dan gaat het behandeltraject van start.

Stap 6 – Esthetische behandelingen

Als u akkoord bent met het behandelplan kunnen de behandelingen starten. Hoeveel afspraken dit zijn en hoe lang dit traject duurt, verschilt per persoon en gebitssituatie. In het behandelplan (stap 5) heeft u een
helder overzicht gekregen van uw persoonlijke behandeltraject.

Stap 7 – Fotosessie ideale smile

Als alle behandelingen klaar zijn en het gewenste eindresultaat is bereikt, verricht de tandarts nog een laatste controle van het resultaat. Wanneer u dat wenst, kan de tandarts opnieuw een fotosessie maken. De voor- en na foto’s krijgt u mee, zodat u het verschil eventueel thuis of bij vrienden kunt tonen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om uw gebit te veranderen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 038 – 465 75 44. Ook mailen is mogelijk: info@tandartsenpraktijkpostema.nl